Actueel

23 september 2009
Een nieuw kantoor….

Op dit moment is Tekstbureau Ank van Lier gevestigd aan de Diepenbroeklaan 89 in Baarlo. Hier komt echter verandering in: volgend voorjaar neem ik mijn intrek in een gloednieuw kantoor. Dit zal ook gelegen zijn in Baarlo, maar dan aan de Napoleonsbaan Zuid 40a. Een voormalige garage wordt momenteel verbouwd tot kantoorruimte. Via deze weg houd ik u op de hoogte van de vorderingen!


26 mei 2009
Werkzaamheden voor fusiegemeente Horst aan de Maas

In Noord-Limburg is sprake van een heuse fusiegolf; op 1 januari 2010 vinden er tal van herindelingen plaats. Zo gaan dan onder meer de huidige gemeenten Horst aan de Maas en Sevenum en de dorpen Meerlo, Swolgen en Tienray op in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas.

In aanloop naar deze fusie moet er veel gecommuniceerd worden. Medewerkers van de gemeenten, inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, allemaal moeten ze geïnformeerd worden over de stand van zaken en over wat de fusie voor hen gaat betekenen. De gemeente Horst aan de Maas heeft Tekstbureau Ank van Lier gevraagd ondersteuning te bieden in de externe communicatie. Dit betekent dat onder meer teksten voor folders, websites en huis- aan-huiskranten geschreven moeten worden. De handen kunnen dus uit de mouwen!


25 februari
Omvangrijk project voor Stichting WoonGoed 2-Duizend

In april verhuist woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend naar haar nieuwe kantoor in het voormalige H.Hartklooster in het centrum van Reuver.
Ter gelegenheid hiervan zal een boek verschijnen over de sociale woningbouw in het werkgebied van WoonGoed 2-Duizend (voormalige gemeenten Echt en Swalmen en gemeente Beesel).
WoonGoed 2-Duizend heeft Tekstbureau Ank van Lier in de arm genomen om de teksten voor dit boek te schrijven. Een omvangrijke, maar uitdagende klus. Op deze website zal ik u vanzelfsprekend op de hoogte houden over de voortgang!


9 januari 2008
Artikel over inhoesrobot chrysant voor Vakblad voor de Bloemisterij

Nederlandse tuinders zitten in een lastig parket: de opbrengsten dalen, de kosten stijgen. Om het kostenplaatje toch nog enigszins binnen de perken te houden, is de sector zeer innovatief. Een goed voorbeeld hiervan is de inhoesrobot, die in gebruik
Lees hier het (cover)artikel dat ik hierover maakte voor het Vakblad voor de Bloemisterij.


20 december 2008
Artikel over nieuw zorgcentrum Heerlerheide in ZI Facilitair

Voor de meest recente uitgave van ZI Facilitair – het vakblad voor het facilitair management in ziekenhuis en instelling – reisde ik af naar het Zuid-Limburgse Heerlerheide. Hier wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van zorgcentrum Ter Eyck. Lees hier het verhaal over dit grootscheepse project.


30 november 2008
Partner binnen CommunicatieLink.nl

Tekstbureau Ank van Lier heeft zich aangesloten bij CommunicatieLink.nl: een samenwerkingsverband van professionele bedrijven die actief zijn in communicatie en marketing. De bedrijven zijn geworteld in de vier gemeenten die gezamenlijk de nieuwe gemeente ‘Peel en Maas’ gaan vormen.
Vanuit een betrokkenheid bij de eigen regio en omgeving, communicatieve ondersteuning bieden in de totale profilering en presentatie van de nieuw te vormen gemeente ‘Peel en Maas’, dat is de doelstelling van CommunicatieLink.nl. Daarnaast zullen ook andersoortige opdrachten, die de capaciteit van de individuele bedrijven overstijgen, gezamenlijk worden uitgevoerd.

Meer informatie? Kijk op www.communicatielink.nl


15 november 2008
Artikel over Sensiplant voor Vakblad voor de Bloemisterij

De Nederlandse tuinbouw is volop in beweging. Zo worden in kassen bijvoorbeeld steeds meer draadloze meetsystemen gebruikt. Voor het Vakblad voor de Bloemisterij schreef ik onlangs een artikel over Sensiplant; een meetsysteem dat de grondvochtigheid van planten in diverse kraanvakken kan meten. Klik hier om dit artikel te lezen.


31 oktober 2008
Artikel over vermeerderingsbedrijf in Ethiopië voor De Boomkwekerij

Steeds meer Nederlandse kwekers zoeken hun heil in het buitenland. Zo is Wim Steeghs uit Mierlo, samen met zijn broer Felix, bezig met de opzet van een vermeerderingsbedrijf voor boomkwekerijproducten in Ethiopië. Ik sprak met Wim en tekende zijn verhaal op voor De Boomkwekerij. Klik hier om het artikel te lezen.
Een weblog van Wim is te lezen op www.deboomkwekerij.nl